210 2843855 - 6937 470561 barkisioannis@gmail.com
Select Page

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Οι Υπηρεσίες μας

Προσφέρουμε πλήρεις υπηρεσίες για κάθε Δερματολογικό πρόβλημα, οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας, από τα νεογνά μέχρι τους υπερήλικες αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας, Δερματογκολογίας, Παιδοχειρουργικής, Αφροδισιολογίας

 

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Εμφυτεύματα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΛ), ή αφροδίσια νοσήματα ονομάζονται οι παθήσεις που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω της σεξουαλικής πράξης, συμπεριλαμβανομένης της στοματογενετικής και της πρωκτικής επαφής. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις βακτηριακές κολπίτιδες και ουρηθρήτιδες, τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τα οξυτενή κονδυλώματα, τη γονόρροια, τις χλαμυδιακές λοιμώξεις, τη σύφιλη, τις λοιμώξεις από τριχομονάδες, τις ηπατίτιδες, αλλά και τη λοίμωξη από τον ιό HIV (AIDS).

Η πρόληψη των μολύνσεων από ΣΜΛ προϋποθέτει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση, ενώ μπορεί να απαιτήσει και τροποποίηση της συμπεριφοράς, των αντιλήψεων, των συνηθειών και των ακολουθούμενων πρακτικών. Σύμφωνα με τους διεθνείς Οργανισμούς Δημόσιας Υγείας, τόσο η θεραπεία, όσο και η πρόληψη βασίζονται σε δύο κύριους άξονες:

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ΣΜΛ που περιλαμβάνει:

Διάγνωση (κλινική/ εργαστηριακή)

Κατάλληλη θεραπεία

Ενημέρωση των σεξουαλικών συντρόφων του/της ασθενούς

Ενημέρωση και συμβουλευτική για τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου και την υιοθέτηση ασφαλέστερων πρακτικών

Η σύγχρονη ιατρική έχει βοηθήσει στο να υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για όλες τις ΣΜΛ και ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος είναι ο πλέον ειδικός ιατρός, τόσο για να αναγνωρίσει/διαγνώσει μια ΣΜΛ, όσο και για να τη θεραπεύσει, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Παιδική δερματολογία

Τα δερματολογικά νοσήματα των παιδιών χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, καθώς οι εκδηλώσεις τους ενδέχεται να είναι διαφορετικές από εκείνες των ενηλίκων και η θεραπεία τους συχνά προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας.

Όλο το εύρος νοσημάτων του δέρματος, του τριχωτού της κεφαλής και των νυχιών των παιδιών, αντιμετωπίζεται από το δερματολογικό τμήμα μας υπεύθυνα και αποτελεσματικά, σύμφωνα με τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα.

Ιατρικές Υπηρεσίες

  • Διαγνωστικές βιοψίες δέρματος (punch/shavebiopsies): Πρόκειται για την   αφαίρεση ενός δείγματος ιστού από τον οργανισμό. Στη συνέχεια, ο ιστός εξετάζεται με την βοήθεια μικροσκοπίου, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα αποτελέσματα για την διάγνωση δερματολογικών νοσημάτων
  • Κρυοθεραπεία: Είναι η εφαρμογή τοπικού ψύχους με οποιαδήποτε μορφή, με στόχο να ελαττωθεί η εσωτερική αιμορραγία και το οίδημα, ώστε να διευκολυνθεί η εξέλιξη της επούλωσης του δέρματος
  • Άμεσο παρασκεύασμα και καλλιέργεια υλικού βλαβών του δέρματος: Προκειμένου να προσδιοριστεί το γένος και το είδος της δερματολογικής βλάβης και να εξασφαλιστεί η επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας, είναι σημαντικό να γίνει καλλιέργεια του υλικού
  • Έλεγχος σπίλων: Ο τακτικός έλεγχος ή η χαρτογράφηση μελανοκυτταρικών βλαβών (σπίλων – ελιών) συνιστά μια άκρως απαραίτητη και καθοριστικής σημασίας δερματολογική εξέταση
  • Κλινική εξέταση του ασθενούς και λήψη ιατρικού ιστορικού με στόχο την πλήρη διάγνωση
  • Θεραπεία αιμαγγειωμάτων με τη χορήγηση προπρανολόλης: Η θεραπεία με προπρανολόλη γίνεται από το στόμα και η δόση αυξάνεται σταδιακά. Το παιδί συνεχίζει να λαμβάνει το φάρμακο μέχρι να υποχωρήσει το αιμαγγείωμα και στη συνέχεια γίνεται σταδιακή διακοπή του φαρμάκου
  • Δερματοχειρουργική σε συνεργασία με το τμήμα πλαστικής χειρουργικής: Δερματοχειρουργική ονομάζεται η υποειδικότητα της δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία ποικίλων δερματικών παθήσεων, με σκοπό τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση τους
Χαρτογράφηση Σπίλων

Όλοι οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους σπίλους. Η ύπαρξη πολλών σπίλων, η αθροιστικά υπέρμετρη έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και το οικογενειακό ιστορικό μελανώματος είναι σημαντικοί παράγοντες για την εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης μελανώματος σε ασθενείς με σπίλους.

Ευτυχώς μικρό ποσοστό σπίλων έχει τη δυνατότητα κακοήθης εξαλλαγής, σπάνια εξελίσσονται σε μελάνωμα, τον πιο επιθετικό ανθρώπινο καρκίνο. Η διάγνωση του μελανώματος απαιτεί εμπειρία, κλινική υποψία και άρτιο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό.

Τι είναι η δερματοσκόπηση;

Η δερματοσκόπηση αποτελεί μια σύγχρονη αναίμακτη διαγνωστική τεχνική. Στη δερματοσκόπηση γίνεται χρήση ειδικών φακών και ηλεκτρονικών συσκευών τα οποία έχουν την ικανότητα μεγέθυνσης και εκπομπής πολωμένου φωτός, με σκοπό να αξιολογούνται ειδικά μορφολογικά χαρακτηριστικά των υπό εξέταση βλαβών (χρώμα βλάβης, μοτίβο δικτύου χρωστικής κτλ).

Με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα πρώιμης και ασφαλούς διάγνωσης των μελαχρωματικών βλαβών και ιδιαίτερα των σπίλων-ελιών και του μελανώματος.

Η δερματοσκόπηση βελτιώνει το ποσοστό διάγνωσης του μελανώματος περίπου κατά 30% με την προϋπόθεση ότι διενεργείται από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο σε αυτή την τεχνική δερματολόγο.

Η δερματοσκόπηση αναπτύχθηκε με σκοπό την πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, του πιο επιθετικού δερματικού καρκίνου, ο οποίος αναπτύσσεται είτε σε κάποια ελιά (25% του συνόλου) ή σε φυσιολογικό δέρμα.

Η βελτιωμένη δυνατότητα απεικόνισης των δερματικών δομών οδήγησε σε γενικευμένη χρήση της δερματοσκόπησης για τη διάγνωση και καλοηθών δερματοπαθειών όπως τα αιμαγγειωμάτα, οι σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, τα σμηγματογόνα αδενώματα κτλ.

Τι είναι η χαρτογράφηση σπίλων;

Χαρτογράφηση σπίλων είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την ανίχνευση του καρκίνου του δέρματος και ιδιαίτερα του μελανώματος σε πολύ πρώιμο στάδιο. Με ειδικό εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης (υψηλής ευκρίνειας δερματοσκόπιο) και τη χρήση πολωμένου φωτός συντάσσεται με ακρίβεια και λεπτομέρεια “χάρτης” του σώματος με φωτογραφίες των σπίλων του ασθενούς.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική τεχνολογία, οι μεμονωμένες εικόνες από προσεκτικά επιλεγμένους σπίλους λαμβάνονται και αποθηκεύονται για διάγνωση από τον γιατρό και για μελλοντική ψηφιακή σύγκριση. Υπάρχουν πολλά συγκεκριμένα δερματοσκοπικά ειδικά χαρακτηριστικά για το μελάνωμα και για άλλους καρκίνους του δέρματος που μπορούν να ανιχνευθούν και είναι μη αντιληπτά με γυμνό μάτι.

 

Επιπλέον, έχοντας την επιλογή της ανάκλησης υπάρχει η δυνατότητα επανελέγχου εικόνων και ψηφιακών συγκρίσεων με νέες εικόνες που προκύπτουν από επανεξέταση. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη όλη διαδικασία έχει και η επεξεργασία και αξιολόγηση των εικόνων με τη χρήση ειδικού λογισμικού που αξιολογεί – κατηγοριοποιεί τη βλάβη ως υψηλού ή χαμηλού κινδύνου.

Πότε πρέπει να κάνω χαρτογράφηση;

Αν ανήκετε σε μία από τις παρακάτω ομάδες η χαρτογράφηση σπίλων ίσως σας είναι απαραίτητη:

  • Άτομα με πολλαπλούς – δυσπλαστικούς σπίλους
  • Άτομα με ιστορικό οικογενειακό η ατομικό μελανώματος
  • Ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς
Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Η υπεριδρωσία είναι η παθολογική κατάσταση αυξημένης μέχρι υπερβολικής εφίδρωσης που συναντάται τουλάχιστον στο 1-1.5% του πληθυσμού, και ‘προσβάλλει’ εξίσου και τα δύο φύλα, ενώ ξεκινά κυρίως κατά τη δεύτερη ή τρίτη δεκαετία της ζωής μας.

Εφαρμογές Βεντυλινικής Τοξίνης (Botox, Dysport)

Η λειτουργία της βοτουλινικής τοξίνης (BOTOX®) συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μιμικών μυών του προσώπου που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Στην περίπτωση που οι ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί (στατικές ρυτίδες), η δράση του Botox®, που δεν επιτρέπει την κίνηση των μυών, οδηγεί στη σταδιακή λείανση και μείωση του βάθους τους.

Νήματα

Η θεραπεία αυτή είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει την ανύψωση διαφόρων σημείων του προσώπου χρησιμοποιώντας ειδικά νήματα, χωρίς να χρειάζεται να γίνουν χειρουργικές τομές όπως συνέβαινε σε ένα κλασικό λίφτινγκ, ως τώρα. Το λίφτινγκ με νήματα είναι μία πολύ αποτελεσματική τεχνική εξάλειψης της χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού, που παραδοσιακά αποτελεί μια «δύσκολη» περιοχή σε σχέση με τα αποτελέσματα. Με την εφαρμογή των νημάτων, ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι η καθυστέρηση της εικόνας γήρανσης που προκαλείται από τη χαλάρωση.

Peeling – Μεσοθεραπεία

Peeling είναι η αποφλοίωση της επιδερμίδας που μπορεί να φτάσει μέχρι το κυρίως δέρμα. Γίνεται με εφαρμογή χημικών ή άλλων μεθόδων και στοχεύει όχι μόνο στο να απαλλάξει την κεράτινη στιβάδα από τα νεκρά της κύτταρα, αλλά και στην ανανέωσή της με την παραγωγή νέων κυττάρων. Ο στόχος του peeling είναι η αισθητική βελτίωση του δέρματος του προσώπου. Τα peeling κατατάσσονται σε ήπια, μεσαία και βαθιά, ανάλογα με το βάθος που θέλουμε να φτάσουμε. Η επιλογή ενός εξ αυτών εξαρτάται από το βαθμό γήρανσης του δέρματος και από το ιστορικό του ασθενούς. Ανάλογα με τις μεθόδους αποφλοίωσης που χρησιμοποιούμε, τα peeling μπορεί να είναι χημικά ή μηχανικά.

Μεσοθεραπεία είναι η έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα. Εφαρμόζεται μεταξύ άλλων και στο πρόσωπο (μεσοθεραπεία προσώπου) και χρησιμοποιείται για να διορθώσει πολλά και διαφορετικά προβλήματα της επιδερμίδας μας.

Εμφυτεύματα

Τα δερματικά εμφυτεύματα είναι μία θεραπεία ελάχιστα επεμβατική, η οποία χρησιμοποιείται για την επαναφορά του όγκου, να γεμίσει τις βαθιές ρυτίδες, να βελτιώσει την εμφάνιση του προσώπου και των χεριών και να μειώσει την εμφάνιση των ενοχλητικών ουλών. Καθώς μεγαλώνουμε, το πρόσωπό μας χάνει όγκο το οποίο μαζί με τη λέπτυνση του δέρματος, τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία και με τη κληρονομικότητα συμβάλουν για μια γερασμένη εμφάνιση. Τα δερματικά εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να βελτιωθεί το περίγραμμα του προσώπου, να σμιλέψει τα μάγουλα, να γεμίσει τα χείλη και να επαναφέρει την νεανική όψη.

Θεραπείες αντιγήρανσης

Είναι μια πρόσφατη θεραπευτική μέθοδος με laser που αντιμετωπίζει το γηρασμένο δέρμα του προσώπου και τις ρυτίδες που υπάρχουν σε αυτό, καθώς και ουλές ακμής χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα και χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος.

Στοχεύει το γηρασμένο ή προβληματικό κολλαγόνο, προκαλώντας θερμόλυση ενώ ενεργοποιεί ινοβλάστες για υπερνεοκολαγονογένεση και παραγωγή ελαστίνης εξαλείφοντας σταδιακά τις ρυτίδες της επιδερμίδας ή τις βλάβες από ακμή. Επίσης, χρησιμοποιείται και σαν συντήρηση μετά από θεραπεία με laser Erbium ή CO2.

Αισθητική δερματολογία

Η Αισθητική Δερματολογία είναι ο κλάδος της Δερματολογίας που αντιμετωπίζει ή προλαμβάνει παθήσεις αισθητικής φύσεως όπως γήρανση, φωτογήρανση του δέρματος (ρυτίδες), απώλεια σφιγηλότητας, διόρθωση ατελειών (ουλές, ραβδώσεις), εξάλειψη τριχοφυΐας, αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, τοπικού πάχους και γενικά στην βελτίωση της εικόνας του μεγαλύτερου οργάνου του σώματός μας.

Επεμβατική δερματολογία – εφαρμογές Laser

Στη επεμβατική δερματολογία ανήκουν οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση θηλωμάτων, υπερκερατώσεων, σπίλων και άλλων όγκων του δέρματος.

Laser CO2

To Laser CO2 είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική αφαίρεσης δερματικών βλαβών. Η δέσμη του Laser CO2 κατευθύνεται μόνο πάνω στη βλάβη και την καταστρέφει χωρίς να επηρεάζεται καθόλου ο γύρω υγιής ιστός. Η μέθοδος είναι γρήγορη, ανώδυνη, αναίμακτη, ασφαλής και αποτελεσματική.

Το Laser CO2 χρησιμοποιείται για την αφαίρεση σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων, μυρμηκιών, θηλωμάτων, επιθηλιωμάτων, δερματοϊνωμάτων και άλλων βλαβών του δέρματος. Μετά από την εφαρμογή του Laser θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για λίγες ημέρες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Κλινική δερματολογία

Η κλινική δερματολογία αποτελεί κλάδο της δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του δέρματος. Οι δερματικές παθήσεις οφείλονται σε παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το άγχος και οι μολύνσεις. Μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στην παιδική ηλικία ή στην ενήλικη ζωή. Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του δέρματος είναι απαραίτητη, καθώς πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν ή να υποδηλώνουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

οι αξιες μασ

Εξατομικευμένες  & Ποιοτικές Υπηρεσίες

Προσφέρουμε πλήρεις υπηρεσίες για κάθε Δερματολογικό πρόβλημα, οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας, από τα νεογνά μέχρι τους υπερήλικες αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας, Δερματογκολογίας, Παιδοχειρουργικής, Αφροδισιολογίας